About me

Cine sunt eu? Asta-i întrebarea.

Dacă stau bine să mă gândesc aș putea să scriu n pagini despre mine, dar ce rost ar avea? Oricum nu mă cunoști, ai putea să crezi ce vrei. În primul rând, nu mă pricep prea mult la descrieri. Și totuși, aș prefera să vorbesc despre Raluca Macovei din interiorul meu și nu despre cea din fotografii. Sunt o persoană destul de sociabilă, zic eu, în sensul că sunt prietenă cu toată lumea de la bunul început. Tind să cred că e o calitate, dar nu e. Și am avut mult de suferit din cauza asta. Raluca în sus, Raluca în jos.. până când ai terminat de profitat și după te comporți de parcă nici nu m-ai cunoaște? Tipic.

Trecând peste aceste detalii (nesemnificative probabil pentru tine în momentul de față), mă consider o persoană care știe ce vrea de la viață. Sunt studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism și Știinte ale Comunicării din cadrul „Universității Alexandru Ioan Cuza” Iași. De ce jurnalism? Nu am stat mult pe gânduri când a trebuit să fac alegerea decisivă. Îmi era frică, recunosc. Cum sună: să pleci de acasă într-un loc unde nu cunoști practic pe nimeni? Da, tentant la prima vedere. În schimb e greu să fii la 144 kilometri de părinți, prieteni și toți cei care ți-au fost alături fără să ceară absolut nimic în schimb. Am auzit multe lucruri la adresa facultății mele: că nu se gasește nici un job bine plătit, că nu ai nici un viitor, că pierzi trei ani din viață. Come on, adică ce ar fi trebuit să fac: să renunț la ceea ce îmi place doar pentru simplul fapt că nu sunt de acord ceilalți? Dacă urmezi o facultate sau niște studii din dorința de a învăța și ești chiar bun în ceea ce faci înseamnă că nu o să ai decât de câștigat, indiferent de ceea ce ai ales să faci mai departe.

Mereu am ținut cont de părerile celor din jurul meu, dar până la un punct. E ciudat cât de mult te pot surprinde uneori părerile celor din jurul tău, păreri de care toți suntem conștienți dar suntem mult prea orgolioși să le recunoaștem. Sinceră să fiu, eu respect foarte mult persoanele care au curajul să spună lucrurilor pe nume, verde-n față pe românește. Sunt de părere că din greșeli se învață dar și că pe măsură ce crești îți vine tot mai greu să te schimbi.

Ce ar mai fi de zis despre mine? Dacă nu am pune în calcul faptul că sunt încăpățânată, că vorbesc mult, cateodata neîntrebată chiar, că ador să conduc cu viteză și că îmi place să profit de fiecare șansă de a încerca ceva nou aș putea spune chiar că mă încadrez în tiparele normalității. Dar așa sunt eu, îmi place viața. Ideea e următoarea. Nici dacă mă chinui o saptămână nu aș putea îngloba intr-un text tot ceea ce cred eu că ar fi interesant să povestesc despre mine. Suntem într-o continuă transformare și tot ceea ce ni se întâmplă zi de zi ne completează, ne maturizează, ne schimbă.

It’s not how good you are, it’s how good you want to be.

Advertisements
 1. December 22, 2009 at 2:16 PM

  Bine te-am gasit, duduie.Sa cresti mare intr-ale blogging-ului 🙂

 2. December 27, 2009 at 8:53 PM

  Salutare!
  Intai si intai, bun venit intre bloggeri! Second, imi suna destul de cunoscuta descrierea…doar ca la mine is ceva mai multi km intre mine si parinti, prieteni…vreo 300 si ceva, 334 mai exact.
  thirdllyy….ASJ-ul din blogrolu` tau mii destul de cunoscut…Andrei Giurgea mai e pe acolo?
  And 4th line…nice…imi place blogul, precum si ideea ta despre facultate, si distanta casa-facultate/ paralela celor 2 lumi…
  Sa auzim numai de bine si bafta…

  • December 31, 2009 at 1:01 AM

   Bună Seba 🙂 da, Andrei Giurgia încă mai e, preşedinte ASJ. super, de unde vă cunoaşteţi.. ? Îţi mulţumesc pentru urări şi mă bucur că descrierile noastre sunt asemănătoare. Baftă şi ţie, un an nou cât mai bun!

   • January 1, 2010 at 9:10 PM

    intai de toate, La multi ani! si un an minunat sa ai!!
    da, ne stim….am fost impreuna la un summer scholl la costinesti…si bine intels ca e prezent in lista de mess, insa nu comunicam atat de des…

    Sa auzim de bine…nu de alta dar acum nu sunt in cea mai fresh forma a mea
    :)) have fun and stay safe!

 3. ucc10
  December 29, 2009 at 2:45 AM

  Am sa te urmaresc!

 4. January 6, 2010 at 3:01 PM

  o bila alba pentru facultatea aleasa.

 5. mihaitr15ro
  February 16, 2010 at 9:37 PM

  fain blog! succes pe viitor! numai bine

 6. March 1, 2010 at 1:52 AM

  144 de kilometri distanta inseamna ca esti din …………… ?

  Eu azi iti descoperii blogul si constatai cu parere de rau ca scrii cam rar !

  • March 11, 2010 at 3:22 AM

   Sunt din Suceava 🙂 ai dreptate. nu am scris recent pe blog, dar se rezolvă acum problema.

 7. alex
  June 15, 2010 at 6:43 PM

  Ce scumpa esti, si eu sunt tot din Iasi, poate ne auzim la o cafea. Numai bine

 8. bogdan jbo
  December 19, 2011 at 3:59 PM

  descrierea reflecta perfect realitatea :)..doar ca sunt de acord cu ceilalti …pune mana si mai scrie ca nu are sa se scrie singur …pa bune!!..succes in continuare!;)
  P.S ..viteza e buna dar cu CENTURA!

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: